сряда, 29 юли 2009 г.

Какво ни казва Бог сега?

Живеем в пророчески времена. Вярвам, че точно сега се изпълняват Писанията от Римляни 8:22, че земята въздиша и стене за истинските синове на Бог, които трябва да се въздигнат: „И не само тя, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.”

Бог те възражда отново с цел да те постави на друго стъпало. Моля се чрез това кратко послание да проумееш целта на Бог за живота си и да получиш пророческо видение. Еклисиаст 3:1 казва: „Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето”. Във физическия свят имаме четири сезона, но в свръхестествения имаме пет. И тъй като всеки сезон е създаден от Бог, той е добър и плодоносен.

Зимата

Това е пророчески сезон, през който Бог дава вдъхновени мисли, видения и сънища; сезонът, когато се вкореняваш по-дълбоко в молитва, размишление и хваление. Това също е време за почивка от предишния сезон и подготовка за следващия. Моля се твоите видения да се утвърждават и корените ти да проникват все по-дълбоко. Ако това е сезонът, в който се намираш сега, аз се моля да размислиш върху миналото си, да поправиш пътищата си и да се подготвиш да приемеш това, което Бог е приготвил за теб. През този сезон ти ще бъдеш записан в училището на Святия Дух.

Пролетта

Това е сезонът на сеитбата – оране, засаждане и отглеждане на семената, които всъщност са идеи, видения, финансови вложения, вложения във връзки с други хора и вложения в служението. Направи така, че повече семе да попадне на добра почва! През този сезон ще трябва да се бориш срещу враговете на успеха и непрекъснато да изкореняваш поникващите плевели. Също ще трябва да се бориш срещу духа на унищожението, който ще ти пречи да се реализираш. Това е сезонът, през който се сее.


Лятото

Това е времето на успеха – раждането, жътвата, потенето, труда. Не се страхувай през този сезон; не поглеждай нито в ляво, нито в дясно, но нагласи ума си така, че да минеш през съмненията, през гнилите и болни думи, през изпитанията. Стегни се и устоявай! Притчи 6:6-11 ни дава един ценен урок и ни напомня, че мравката складира зимнина през лятото и ранната есен.

Есента

Това е времето, когато имаш нужда от благодат. Може и да се обезкуражиш малко поради това, че източниците (на реколтата) ще намалеят. Това е сезонът на прочистване и изхвърляне на някои неща; сезон на голяма жертва; сезон, в който ще трябва да се откажем от нашия Исаак. Това е сезонът, в който ще разберем какво преживя праведният Йов – радвам се да ти съобщя, че ще преминеш през него и ще излезеш от него с двойно повече.

Сезонът за отдаване на дължимото


Това е сезонът, през който плодовете от семената, които са били засети през миналите сезони, ще бъдат пожънати, сезон на установяване и изваждане наяве. Време, когато ти ще влезеш в ритъма на Божията пророческа воля.

Нека помазанието на синовете на Исаак да слезе и на теб в този ден, давайки ти сила, за да можеш да вървиш в правилното време и сезон от Бог.

Галатяни 6:9 „Да не ни дотяга да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем.

Бъди благословен!

пастор Даниел Розен

14 Юни 2009 г



Източник: тук

Няма коментари: