събота, 18 юли 2009 г.

КОЙ Е БОГ?

Тогава взеха де хвърлят камъни по Него; но Исус се скри и излезе от храма.
Йоан 8:59

Възмутени от това, че Исус се представя за Син на Бога, юдеите започнаха да хвърлят камъни по Него. Те бяха убедени, че Той богохулства и затова трябва да бъде убит по начина, който законът повелява да се убиват богохулниците.

Какъв парадокс! Божият Син да бъде счетен за богохулник!

Това несъмнено е абсурдно, но така става, когато хората започнат да раздават правосъдие и да решават кой какъв е. Хората са решили, че римският император е не син на боговете, а направо бог, че египетските фараони са богове в човешки образи, че китайските и японските императори са богове, че Хитлер е любимец на боговете, че другарят Сталин е носител на божествена мъдрост. Хората решават и днес, че еди-кой си спортист е бог, че еди-коя си красавица е богиня, че певецът пее като бог и т.н. Същите тези хора решават кой изповядва истинската религия и кой е заблуден. Присъдата им е също толкова погрешна, както и тая срещу Христос. Техните божества са също толкова покварени, както и самите тях. Те много бързо биват изхвърляни от божествения си престол и заменяни с нови божества.

Както е факт, че слънцето изгрява от изток и залязва на запад или че с времето човек остарява, така е факт, че Исус е Син на Бога. На юдеите това не им хареса и те решиха да Го унищожат, но фактът си остана факт. И те трябваше да понесат последствията от своя бунт против реалностите.

Христос царува. Негов е този свят, Негова е върховната власт, Негово е царството, силата и славата. Много хора не харесват тези истини и се мъчат да ги унищожат, но трябва да знаят, че по този начин вредят на самите себе си.

Молитва: Господи, показвай ни цялата Си слава и святост, за де избледняват всички други идоли на тоя свят и пред очите ни де остане само Твоето величие.

Тема за размисъл: Не можем да избираме богове по вкуса си, а да оставим Бог да избере нас.

Източник: Божи Дар

Няма коментари: