сряда, 15 юли 2009 г.

Моето сърце - Негов дом

„Чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца“ (Ефесяни 3:17)


„Исус иска да се чувства у дома в сърцето ти. Живей живота си все едно е Негов“


Съпругата ми Гейл, има невероятен дар на гостоприемство. Тя приготвя всичко така, че когато дойдат приятели у дома ни, те да се чувстват специално. Гейл винаги украсява дома с цветя, приготвя любими на гостите студени напитки, свежи плодове и чудесни лакомства, избрани специално за тях, за да се чувстват напълно приети. Тя прави всичко това с любов. Полага тези усилия, защото цени приятелите ни и иска те да се чувстват добре у дома.


Помислете си за онези приятели, при които сте отсядали за по-дълго време. Някои полагат толкова много усилия да се грижат за вас, че дори ви става неудобно от това, че нарушавате ежедневния им ритъм и отнемате толкова много от времето им. А други вероятно съвсем несъзнателно ви оставят сами, поради голямата им заетост. По този начин вие не усещате, че сте специални за тях.


Ценете приятелите, които любезно и добронамерено ви приемат в дома си и ви карат да се чувствате уютно там. Също толкова важно е и вие да станете такъв приятел за другите.


Помислете си как се отразява това в духовните взаимоотношения. Мислили ли сте някога как се чувства Исус, когато Го поканим да влезне в сърцето ни, но така и не Му позволяваме да бъде напълно у дома си там. Да помислим също за това – Той гост ли е в нашето сърце или сърцето ни е Негов дом? Дали позволяваме на Господа да бъде Цар в сърцето ни или Му позволяваме само кратки учтиви посещения, така че да не ни обърква плановете и да усложнява графика ни?


Вижте какво обещава Библията, когато сърцето ни се превърне в Негов дом: „А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос“ (1 Солунци 5:23).


Дали приемаме Исус да бъде неразделна част от ежедневния ни живот, включвайки Го в дискусиите, решенията и плановете си? Дали търсим съвета Му и приемаме Неговата мъдрост? Чувства ли се Исус у дома си в сърцето ни? Живеем ли живота си все едно е Негов?


Молитвата ми за теб днес е: направи сърцето си Негов дом и нека живота ти бъде само за Него!

Източник: тук

Няма коментари: