четвъртък, 13 ноември 2008 г.

Желание за живот

Аз искам да живея като всеки. Затова преглъщам послушен моите таблетки за сърце, мажа си маргарин върху хляба и спя осем часа. Пренощуването върху дъски с пирони изпълнявано от факирите е противоестествено и противно на Бога. Сам Бог ни е дал инстинкт за съхранение.

Желанието за живот е естествено и точно в това се състои голямата опасност. Здравословният копнеж към щастие може да се обърне и в порочен ламтеж. Стремежът да имаш все повече и повече, винаги те прави все по-недоволен. Така човек изпуска и изгубва живота, който търси.

Исус не иска да принадлежим към губещите. Той иска да ни направи победители и печелещи. Неговият горещ съвет е, че даването е по-благословено от вземането. Печалба чрез даване? Намиране чрез изгубване? Логиката на Библията е по-различна от логиката на нашите математически книги. Обаче тя функционира в практиката като таблицата за умножение.

Уилям Буф, основателят на Армията на спасението, е казал: “В какво се състои тайната на нашия успех?” Отговорът е: “Давам на Бога всичко, което има в Уилям Буф.”

Това беше отговорът на един печелещ.

Пътищата, по които Бог ни води, никога няма да завършат така, че ние да загубим, а напротив да спечелим.

Автор: Тео Леман, от книгата му “Престани да мрънкаш, а започни да живееш”.

Превод: Ваня Иванова

Няма коментари: