вторник, 18 ноември 2008 г.

СЛОВО КЪМ ПАСТИРИТЕ



Пастирите трябва да се научат да са в хармония с Бог и с другите проповедници, защото когато пастирите станат несигурни, те започват да се бият и карат.
Запомнете: Единствената причина, поради която един пастир няма да стане и да каже това в което е убеден, е контролът. Контролиращият пастир е страхлив и няма доверие на никого, той е мнителен и търси винаги причина за какво да обвини много от хората си. Той не споделя амвона си с много хора, прави го с тези от които е зависим или може да извлече полза. Когато неговите хора завържат контакт с някого, той се страхува и се мъчи по всевъзможни начини да предотврати евентуални нови взаимоотношения. А когато някой подходи с добри чувства към него, той си мисли, че ще искат нещо и за това се държи на дистанция. Ето това е сигурен белег на контролиращия служител.
Лист хартия , който му казва, че той е ,,почитаем”, често го спира да се подчинява на Бог. Кой се интересува от лист хартия, на който пише, че сте почитаем? Не е ли достатъчно, че Бог ви е ръкоположил на небето? Познавам пастири, ръкоположени от хора, които нямат и капка помазание за тази работа, но знам за хора, които нямат документ за ръкополагане, но са пък избрани от Него за това служение. Това, че имате документ за духовен сан, и авторитетът ви е голям, не впечатлява Бог. Той търси пастири, които да са готови да дадат живота си за овцете. Ако вие не можете да го направите, без много да се замисляте, то нещо не е наред в служението ви. Истинският пастир ще си даде живота, без много да се замисли. Истинският пастир обича, а когато трябва да отдели безнадеждно болната го прави с любов. Спомням си, че скоро чух изказване на един от водещите пастири в страната. В същност той често си сменя призванието, един път се обявява като пастир друг път като друг служител. Той твърдеше следното: ,,Човек ако не знае чужд език, би си изпуснал благословението”. Тази гнусна лъжа излиза от дъното на ада. Мислите ли че Бог би потвърдил това? Ако ти не си готов да положиш глава и да умреш за овцете си, ще ти дам един съвет: Никога на се наричай пастир, и не позволявай на хората да те наричат така, защото не си такъв, а си наемник. Това, че пастируваш определен брой хора не те прави пастир. Това е дар от Бог и не се предава по наследство. Не казвам, че синовете на пастирите не биха станали и те такива, но много често сме свидетели и на злоупотреби. Скоро с един брат направихме една статистика. Разровихме се в повечето християнски деноминации и училища и констатирахме следното: На всички водещи длъжности, хората бяха роднини. Съпрузи, братя и сестри, зетьове и снахи, братовчеди, кумове и т.н. След това се поразровихме да видим парите които получават. Просто не можете да си представите за какво става въпрос! Ако един ден това се случи с мен, никога не бих проповядвал.
Запомнете: Контролиращите хора не слушат Бог. Те следват своите амбиции и планове. За това постъпват така. За жалост, както в света, така и в църквата днес шуробаджанащината триумфира. Кое е по важно – да се подчинявате на Бог или да се подчинявате на човек, който мисли че е Бог? Трябва да решите. Прекаленото покоряване е част от религиозната политика. Религиозната политика не е нищо освен дяволски контрол в църквата и фалшиво чувство за сила.
Запомнете: Последно време е. Нямате време да вървите по ваш собствен път. Нямате време да вървите по пътя на контролиращите личности и или на контролиращите църкви. Имате време да вървите единствено по Божия път.
Някои хора ще кажат, че ако защитавате такава позиция, не сте почтителен или се бунтувате. Не, вие просто отказвате да бъдете контролиран от определен кръг хора. Те ще ви нарекат ,,бунтовник”, но вие не сте. Вие сте в правилни взаимоотношения с Бог. Те ще кажат , че сте в гордост. Ще кажат, че сте много труден характер. Ще кажат, че не се покорявате. Ще кажат, че проповядвате погрешно. Ще пуснат слухове за вас, които няма да се верни. Ще се опитат да попречат на приятелствата ви с много хора. Тези обвинения идват, защото вашата сила, свобода, радост успех са предизвикателство към техния несигурен начин на живот, вяра и положението им.
Няма как да имате подходящи приятелски взаимоотношения с други служения, освен ако те не са сигурни и нямат собствени взаимоотношения с Бог. Ако те зависят от някой, който да им казва какво да правят, може да сте сигурен, че ще започне голям конфликт. Освен това повече от сигурно е, че те ще направят клеветнически изказвания за вас, защото несигурните хора се чувстват заплашени от всичко и от всеки. Несигурните хора винаги ще ви обвиняват в гордост. Те ще кажат: ,,Защо си толкова сигурен, защо си толкова сигурен в твоята вяра? Нещо не е наред?” Не, всичко си тип топ, но вие сте сигурни, те са несигурни. Несигурните хора винаги искат да живеят в страната на чудесата. Те се чудят на това и онова. Сигурните хора познават себе си и своя Бог.
КОНТРОЛЪТ

Няма коментари: