четвъртък, 25 февруари 2010 г.

ПРИЯТЕЛИ!?

„Вълкът и агнето ще пасат заедно и лъвът ще яде слама както вола“ /Исая 65:25/.
Лъв и агне да живеят заедно в мир? Звучи съвсем невъзможно. Но може да се случи наистина. В зоологическата градина в Осака, Япония, една лъвица родила малко хубаво лъвче. Но както понякога се случва на животни в пленничество, майката отхвърлила малкото си. Страхувайки се за живота му, служителите в зоологическата градина решили да го вземат от клетката на майката и да се погрижат за сирачето.
Известно е, че лъвовете са хищници. Но поради някаква причина, работниците в зоопарка започнали да хранят малкото с мляко и зеленчуци. Лъвчето приело странната диета и започнало бързо да расте. Скоро младият лъв станал любимец както на персонала, така и на децата, посещаващи зоопарка. Някой от работниците го научил да го развеждат с каишка и да изпълнява някои заповеди.
Разбирайки, че лъвът е необикновено благораден за диво животно, директорът решил да го опита. Един ден отворил клетката му и пуснал вътре едно козле. Всички наоколо наблюдавали с интерес. Голямата „котка“ разгледала натрапника, подушила го и след това се оттеглила да си подремне.
Няколко дни по-късно работниците от зоопарка донесли едно агне и го вкарали в клетката при лъва и козлето. Лъвът „проучил“ своя нов квартирант, след това спокойно се поразходил.
Трите животни не само продължили да живеят в една и съща клетка в мир, но станали и добри приятели – ядели, спели и играели заедно.
Един ден, когато бъдем с Исус, всички животни и всички хора ще живеят заедно и в мир. Библията казва, че животните няма да се боят от хората, а и ние няма да се боим един от друг.
Щом ще живеем в мир и щастие в небето, не е ли добра идея да започнем това още сега и тук, на земята?
А как сте в собствения си дом? В църквата? В службата? Оскърбявате ли се един-друг?
Ето и една идея, върху която си заслужава да се помисли: Ние не можем да променим никого. Но можем да променим себе си. Това ще направи по-щастливи и самите нас, и околните.

Източник: интернет

Няма коментари: