четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Обгърнати от Божията любов

Ким беше страшно развълнувана! Всъщност може би „развълнувана“ е твърде слаба дума. Намираше се направо в еуфория! Просто бе полудяла от радост. Нейният съпруг Стив току-що беше спечелил държавната лотария на щат Охайо в размер на няколко милиона долара. И на всичкото отгоре бе спечелил лотарията втори път в размер на 100 хил. долара. О, тази двойка от Дейтън би могла да изживее всички мечти на живота си. Невероятни удоволствия вървяха по следите й.
Само че съществуваше един проблем – Ким имаше извънбрачна връзка и знаеше, че тази печалба ще създаде само още по-големи проблеми. Не искаше да се откаже от милионите, но със сигурност не искаше да сложи край и на извънбрачната връзка. Искаше парите на Стив, но нямаше интерес към него.
Спечелената печалба победи. С цялата си страст тя се зае да плете интриги, за да вземе парите и накрая стигна дотам, че състави план да убие съпруга си.
Докато разискваше плана си по телефона сос своя любовник, 21-годишният й син чу целия разговор. Младежът информира баща си, който незабавно се свърза с полицията и Ким беше арестувана.
Съвсем изненадващо Стив посещаваше редовно Ким в затвора. „Не можеш да захвърлиш просто така 22 години от живота си“ – обяснявал той. С всяко посещение връзката между тях укрепвала. Той се борел с всички сили да се намали присъдата. Отхвърлил всички обвинения, които поддържал срещу нея. В края на краищата я спечелил. Неговата любов съкрушила сърцето й. Неговата любяща инициатива докоснала сърцето й дълбоко. Ким видяла извънбрачната си връзка такава, каквато е – голяма имитация на реалните неща. Как е могла да се съпротивлява на този, който не искал да я остави да си отиде? Как е могла да бъде толкова невярна на един, който бил толкова верен към нея? Как да обърне гръб на този, който я обгръщал с любовта си? Не можела да направи това. И не искала. Когато той я измъкнал от затвора, тя се хвърлила вобятията му, хълцайки: „Моля те, никога, никога, никога не ме оставяй да си отида!“
Техните приятели ги обявили за луди. „Може да вземете любовта за лудост – казвал Стив – просто защото не можете да я обясните“.
„Господ ми се яви отдавна и рече“ Наистина те възлюбих с вечна любов, затова продължих да ти показвам милост“ /Еремия 31:3/
„Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че като бяхме още грешници, Христос умря заради нас“ /Римл. 5:8/
„Любовта никога не отпада … И тъй, остават тези трите – вяра, надежда и любов, но най-голямата от тях е любовта“ /1Коринт. 13:8, 13/

Източник: интернет

Няма коментари: