четвъртък, 25 февруари 2010 г.

ОТВАРЯЙ СИ ОЧИТЕ

„Отвори очите ми, за да гледам чудесните неща в Твоя закон“ /Псалм 119: 18/
Чували ли сте някой да казва: „Не виждам нищо лошо в това!“, имайки предвид нещо забранено, което иска да направи. В този случай, като казваме, че не виждаме, означава, че не искаме да видим. Божият закон понякога може да разкрива неща, които са неприятни или противни на нашите желания. Но когато Бог отговори на молитвата за отваряне на очите ни, идва удивителна радост. Тогава изпитваме голямо удоволствие, подобно на Джийн, чиито тренирани очи видели неща, за които другите дори не подозирали.
Един пролетен ден приятели на Джийн й посочили голямо езеро край своя дом.
- Току-що купихме тази къща, но планираме да купим и земята зад нея заедно с езерото, за да можем да плуваме през цялото лято. Какво ще кажеш, а?
Джийн се разходила около езерото, огледала водата след това отговорила:
- Преди да го купите, трябва да знаете, че това езеро може и да изсъхне през лятото. Тук под тази пръчка има яйца от дъждовник. Те се намират само в езера, в които няма риба, защото рибите ядат малките дъждовничета. Така че този вид дъждовник снася яйцата си само в езера, които след това пресъхват. По времето, когато водата изчезне, малките дъждовничета ще бъдат в състояние да живеят на сушата. Я не купувайте такова езеро, което сега го има, но може и да изчезне!
Приятелите послушали съвета й.
При друг случай Джон и Джийн се разхождали с приятели из гората.
- Нека спрем тук и да постоим малко край това дърво. Забележете тази следа. Ако сме търпеливи, скоро една или две сърнички ще минат оттук – казал Джон. И бил прав. Само след малко кошута с две малки сърнета се появили от шубраците. Откъде знаел това Джон? Видял онова, което човек без тренирани сетива не може да види. Следичката била твърде малка за хора и твърде голяма за повечето животни, които живеят в гората: листата от по-ниските клонки били огризани. И Джон разбрал, че тук идват да се хранят сърни.
Малко по-късно друг приятел показал на Джийн голяма пъстърва, която бил хванал, но отказал да каже – къде. Джийн забелязала, че пъстървата висяла на пръчка, гризана от бобър. Тя и Джон отишли до близкото боброво леговище и скоро уловили най-едрата пъстърва за цялата си рибарска практика.
Ако държите очите си отворени за Божия закон, както очите на естественика са отворени за природните тайни, ще се наслаждавате на удоволствия, за които не сте и сънували, че съществуват. Ваши ще бъдат удивителни неща. Отворете широко духовните си очи, за да опознаете Бога, Неговия славен закон и пресвятата Му воля.

Източник: Интернет

Няма коментари: