четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Осиновен в Божието семейство

Млада майка, носеща в ръце бебето си, излязла от болницата. Свила зад ъгъла, изтичала до кофата за боклук и го хвърлила в нея. Огледала се и бързо изчезнала в пресечката.
Малко след това край кофата минали две момиченца и чули странен звук. отначало помислили, че е някое наранено животинче. Но когато разбутали боклука, видели 2-килограмово бебе с личице, покрито с мравки. Бебето било отнесено в „Каса Дениньос“, сиропиталище, където били подслонени повече от 350 деца. Понеже било много малко, прекарало първите три месеца в кувиоз.
Един от хората, които поддържали финансово сиропиталището „Каса Дениньос“ бил мъж на име Оскар. Макар че той и съпругата му никога не станали родители, много обичали децата.
Непосредствено след като съпругата му починала, Оскар видял изоставеното бебе, което било най-мъничкото и най-слабото от всички деца в сиропиталището. По време на посещенията си прекарвал доста време с малкото момченце и неусетно се привързал към него. Не след дълго решил да го осинови.
Детето на име Мойсей, кръстено на библейския Мойсей, който бил осиновен от фараоновата дъщеря, нямало представа какво му носи бъдещето. Осиновителят бил световноизвестният дизайнер на облекло Оскар Деларента. Деларента дал на Мойсей не само дом, но го направил и наследник на своя струващ половин милиард бизнес.
Лесно е да завидим мъничко на доброто бъдеще на Мойсей. Но за всеки от нас са приготвени богатства, много по-големи от онези, които Мойсей е получил, защото сме поканени да бъдем осиновени в Божието семейство като Божии синове и дъщери. Ако приемем предложението, и ние щенаследим баснословно състояние. Но най-големият подарък и наследство, който Бог е обещал, това са милиони и милиони години живот, както и неща много по-ценни от което да било богатство на земята. Библията казва, че никой не може да си представи нещата, които Бог е приготвил за онези, които Го обичат.
„Понеже сте синове… А ако си син, то си и Божи наследник“ /Галатяни 4:6, 7/


Източник: Интернет

Няма коментари: